Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanser hastalarının hangi zeytini yemesi gerektiği konusunda kesin bir görüş yoktur, ancak her iki zeytin türünün de kanserle mücadelede faydalı olabileceği düşünülmektedir 13.
Siyah zeytin, olgunlaşma sürecinde daha yoğun antioksidanlar biriktirir ve özellikle E vitamini ve polifenoller açısından zengindir, bu da serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltabilir 13.
Yeşil zeytin ise daha yüksek polifenol içeriğine sahiptir ve hidroksitirosol ve oleuropein gibi bileşikler sayesinde meme, kolon ve prostat kanseri riskini azaltabilir 13.
Her iki zeytin türünü de tüketmeden önce, özellikle tuz içeriği nedeniyle porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir 1. Ayrıca, kimyasal işleme maruz kalmamış, doğal fermente zeytinlerin tercih edilmesi önerilir 1.
En doğru bilgi için bir doktora danışılması tavsiye edilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: