Buradasın
Hangi yiyecekler kanser riskini azaltır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanser riskini azaltan bazı yiyecekler:
- Turpgiller: Brokoli, karnabahar, karalahana, lahana, kuşkonmaz ve Çin lahanası gibi sebzeler, koruyucu bileşikler olan fitokimyasallar açısından zengindir 4.
 - Kuru yemişler: Özellikle ceviz, bağırsak sağlığını iyileştirir ve antioksidan enzimleri artırarak DNA hasarının tamirine yardımcı olur 4.
 - Soğan, sarımsak ve pırasa: Bu sebzeler, kanserle savaşan bitkisel bir bileşik olan kuersetin açısından zengindir 4.
 - Orman meyveleri: Melatonin ve antosiyaninler içerir, bu da antiinflamatuar özellikleriyle kansere karşı koruma sağlar 4.
 - Zeytinyağı: Omega 9 içerir ve kanserle ilişkilendirilen kronik iltihabı azaltmaya yardımcı olur 4.
 - Havuç: Betakaroten, A ve K vitaminleri açısından zengindir ve çeşitli kanserlerin riskini azaltabilir 4.
 - Narenciye türü meyveler: C vitamini ve bioflavonoidler içerir, birçok kanseri önleyebilir 4.
 - Baklagiller ve tam tahıllar: Lignanlar ve izoflavonlar içerir, bu da hormon hassasiyeti olan kanserlerin riskini düşürebilir 4.
 
Kanser riskini azaltmak için sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı oluşturmak önemlidir. Ancak, beslenme programının kişiye özel olarak belirlenmesi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: