Buradasın
Hangi yiyecekler kanser riskini azaltır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanser riskini azaltan bazı yiyecekler şunlardır:
- Sarımsak: Selenyum gibi maddeler sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu engeller 1.
- Böğürtlen, ahududu, çilek, yaban mersini: Yüksek oranda antioksidan içerir 1.
- Üzüm: Fenolik bileşikler ve resveratrol içerir, kanserli hücrelerin oluşmasını önler 1.
- Brokoli, karnabahar, lahana: Anti-kanserojen maddeler içerir 12.
- Keten tohumu: Omega-3 yağ asitleri ve lifli bileşikler sayesinde kanseri önler 12.
- Turp: Anti-kanserojen maddeler içerir, özellikle meme ve akciğer kanserine karşı koruyucudur 1.
- Zerdeçal: Kurkumin adlı madde sayesinde antienflamatuvar ve antikanserojen özellikler gösterir 1.
- Yeşil çay: Kateşinler ve antioksidanlar içerir, kanser hücrelerinin büyümesini engeller 3.
Bu yiyecekleri tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: