Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kemoterapi sırasında bazı yiyeceklerin tüketimi riskli olabilir. Bu yiyecekler şunlardır:
- Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünler: Kırmızı et, tavuk, balık, çiğ yumurta ve bunlardan yapılan soslar (mayonez, Sezar sosu) 12.
- Pastörize edilmemiş süt ve ürünleri: Pastörize edilmemiş peynir, kabuklu ve küflü peynirler 12.
- Yıkanmamış sebze ve meyveler: Bakteri üretebilecek çiğ filizler gibi 1.
- Şarküteri ürünleri ve hazır sandviçler 2.
- Alkol ve greyfurt 23.
Ayrıca, baharatlı, yağlı, tuzlu veya şekerli yiyecekler de kemoterapi sürecinde kaçınılması gerekenler arasındadır 3.
Beslenme konusunda kesin öneriler için bir diyetisyene danışılması önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: