Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanser hastalarının beslenme düzeni, tedavi türüne ve bireysel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, bir beslenme programı oluşturulurken mutlaka bir diyetisyene danışılmalıdır.
Bazı kanser türlerinin beslenmesinde önerilen meyveler:
- Yaban mersini, mürdüm eriği, ahududu, frenk üzümü, vişne, karpuz: Antioksidanlar açısından zengindir ve bağışıklık sistemini destekler 25.
- Koyu kırmızı ve mor meyveler: (örneğin, böğürtlen, dut) Kanserle mücadelede faydalı olabilir 2.
- Taze, organik ve mevsiminde tüm meyveler: Medikal tedavi süresince besin-ilaç etkileşimi göz önünde bulundurularak tüketilebilir 2.
Kaçınılması gereken meyveler:
Kanser tedavisinde beslenme konusunda doğru bilgi ve yönlendirme için bir sağlık uzmanına başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: