Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün kabak yemenin bazı olumlu etkileri:
- Sindirim sistemine destek: Lif ve su içeriği sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur, kabızlığı önler 125.
- Vücut nemlenmesi: Yüksek su içeriği ile vücudun su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur 12.
- Antioksidan kaynağı: C vitamini ve beta karoten gibi antioksidanlar içerir, bu da bağışıklık sistemini destekler ve iltihaplanmayı azaltır 124.
- Kalp sağlığı: Potasyum ve lif açısından zengindir, bu da kan basıncını düzenlemeye ve kalp-damar sağlığını korumaya yardımcı olur 12.
- Göz sağlığı: Lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar içerir, bu da yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltır 124.
Dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: