Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı kabak türü konusunda kesin bir görüş yoktur, ancak bazı kabak türlerinin sağlığa olan olumlu etkileri şu şekildedir:
- Spagetti Kabağı: Lif açısından zengindir, kalori ve yağ oranı düşüktür 1. A ve C vitamini ile magnezyum, sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi çeşitli B vitaminlerini içerir 1.
- Acorn (Meşe Palamudu) Kabağı: A ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, demir, fosfor ve çinko açısından zengindir 1. Antioksidanlar içerir ve sindirim etkinliğini artırma, bağışıklık sistemini uyandırma gibi faydaları vardır 1.
- Butternut (Balkabağı): A vitamini, C vitamini ve potasyum içerir 1. Antioksidanları sayesinde enflamasyonu azaltma, kanser riskini düşürme ve kan basıncını dengeleme gibi faydaları vardır 1.
- Delicata Kabağı: Düşük karbonhidrat, C ve A vitaminleri, kalsiyum, demir ve lif içerir 1. Kronik hastalık ve oksidatif stresi azaltma, görme sağlığını iyileştirme gibi faydaları vardır 1.
Kabak tüketirken, kişisel sağlık durumu ve beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: