Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gut hastalığını tetikleyen yiyecekler genellikle yüksek pürin içeriğine sahip olanlardır 34. Bunlar arasında:
- İç organ etleri: Karaciğer, beyin, böbrek gibi 5.
- Deniz ürünleri: Midye, istiridye, hamsi gibi 14.
- İşlenmiş et ürünleri: Sucuk, pastırma, salam, sosis 5.
- Alkol: Özellikle bira 14.
- Yüksek fruktoz şurubu içeren şekerli içecekler 1.
Ayrıca, çok yağlı yiyecekler ve rafine karbonhidratlar da gut semptomlarını kötüleştirebilir 4.
Gut hastalığı teşhisi konan kişilerin, beslenme düzenlerini doktorlarıyla görüşmeleri ve kişisel sağlık durumlarına uygun bir diyet oluşturmaları önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: