Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gut hastaları için kahvaltıda tüketilebilecek bazı öneriler:
- Sebzeler: Salatalık, maydanoz gibi taze sebzeler 23.
- Meyveler: Kiraz, çilek, vişne gibi kırmızı/mor meyveler, ayrıca portakal, limon, greyfurt gibi C vitamini yüksek meyveler 125.
- Tahıllar: Yulaf, tam buğday ekmeği, kepekli makarna gibi kompleks karbonhidratlar 13.
- Kuruyemişler: Badem, ceviz, fındık gibi kabuklu kuru yemişler 13.
- Protein Kaynakları: Yumurta, az yağlı tavuk veya hindi eti 134.
- İçecekler: Su, taze sıkılmış meyve suları, kahve (günde 1-2 fincan) 125.
Gut hastaları, diyetlerini oluştururken bir beslenme uzmanına danışmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: