Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gut hastalarının tüketmemesi gereken meyveler arasında sakatat, kabuklu deniz ürünleri, bazı balıklar ve kırmızı et gibi yüksek pürin içeren gıdalar bulunur 124.
Gut hastalarının kaçınması gereken bazı meyveler:
- Organ etleri: Karaciğer, böbrek, beyin, işkembe gibi 12.
- Küçük ve yağlı balıklar: Hamsi, sardalya gibi 13.
- Av etleri: Ördek, kaz eti 12.
Gut hastaları için güvenli meyveler:
- Tüm taze meyveler: Özellikle kiraz, çilek, vişne, yaban mersini gibi kırmızı/mor meyveler 14.
- Elma, muz, portakal gibi diğer meyveler de güvenle tüketilebilir 1.
Gut hastaları için beslenme programı, bireysel farklılıklara göre değişebilir. Bu nedenle, bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: