Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutenli çikolatayı anlamak için şu yöntemlere başvurulabilir:
- Etiket kontrolü: Ürün etiketinde buğday, arpa, çavdar gibi gluten içeren tahılların varlığı çikolatanın gluten içerebileceğine işaret eder 124.
- Üretim tesisi uyarısı: Üretim tesislerinde çapraz bulaşma riski nedeniyle, "üretim tesislerinde iz bulunabilir" gibi uyarılar dikkate alınmalıdır 15.
- Sertifikalar: Bazı markalar, ürünlerinin glutensiz olduğunu belirten sertifikalara sahiptir 35.
- İçerik listesi: İçindekiler bölümünde malt, nişasta, yapay aroma veya özüt gibi gluten içeren bileşenler yer alıyorsa çikolata gluten içerebilir 4.
Gluten hassasiyeti olan bireylerin, üzerinde "glutensiz" ibaresi bulunan çikolataları tercih etmeleri önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: