Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fosforlu asit (fosforik asit) vücutta doğrudan bir işlevi yoktur. Fosforik asit, genellikle gıda, ilaç, tarım ve kimya sektörlerinde kullanılır 5.
- Gıda sektöründe: Asitliği düzenlemek, kabartma tozu etkisi yaratmak, gazlı içeceklerin tadını ve dokusunu oluşturmak, peynir ve yağın rengini ve tadını korumak için kullanılır 5.
- İlaç sektöründe: İlaçların etkinliğini ve raf ömrünü artırır, vücutta daha iyi emilmelerini sağlar 5.
- Tarım sektöründe: Bitkilerin sağlıklı büyümesi ve verimliliği için gerekli olan bir besin maddesidir 5.
- Kimya sektöründe: Çeşitli kimyasal reaksiyonlarda katalizör ve çözücü olarak kullanılır 5.
Fosforik asit, cilt, göz ve solunum yollarına zarar verebileceği için dikkatli kullanılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: