Disfajisi olan hastaların beslenmesi, her hastanın ihtiyaçlarına göre uyarlanmalıdır. Genel beslenme önerileri: Güvenli pozisyon: Sırt sandalyenin arkasıyla temas edecek ve ayaklar yere düz basacak şekilde oturarak yemek yenmelidir. Dikkat dağıtıcılardan kaçınma: Yemek sırasında dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınılmalıdır. Boğulma riski: Gıdanın yapısı boğulma riski oluşturmamalıdır. Sıvı yoğunluğu: Gerekirse, ticari ürünlerle sıvılar yoğunlaştırılmalıdır. Püre haline getirme: Katı gıdalar püre haline getirilebilir. Renklendiriciler: Yiyeceklerin görünümünü iyileştirmek için renklendiriciler kullanılabilir. Hacim: Gerekirse, besin takviyesi kullanılabilir. Özel durumlarda beslenme yöntemleri: Yutma fonksiyonunun bozulması: Yutma fonksiyonu bozuksa ve akciğere yiyecek kaçma riski yüksekse, beslenme burun veya ağızdan mideye ulaşan bir sonda veya mideye karın cildinden ameliyatla açılan bir delik aracılığıyla sağlanabilir. Rehabilitasyon: Yutma fonksiyonları düzelen hastalarda, ağızdan güvenli şekilde beslendiğine kanaat getirildikten sonra, kontrollü olarak ağızdan beslenmeye geçilir. Disfajisi olan hastaların beslenmesi konusunda bir uzmana danışılması önerilir.