Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çocuklarda besin alerjisinin artmasının bazı nedenleri:
- Genetik yatkınlık 3. Besin alerjisi, genetik bir yatkınlıkla ilişkilidir, ancak tek bir genin rolü yoktur 3.
- Hijyen ve mikrobiyal faktörlere maruziyet eksikliği 3. Bağırsak mikrobiyotasının bileşimi, besin alerjisi riskini etkileyebilir 3.
- D vitamini eksikliği 35. D vitamini eksikliği, besin alerjisi gelişme riskini artırabilir 35.
- Erken ve gereksiz antibiyotik kullanımı 3. Antibiyotikler, bağırsak geçirgenliğini bozarak besin alerjisi riskini artırabilir 3.
- İşlenmiş gıdalar 3. İşlenmiş gıdaların içindeki bazı bileşenler, bağırsak geçirgenliğini artırarak alerji riskini artırabilir 3.
- Ek gıdaya erken başlama 3. Ek gıdaya erken başlanması, besin alerjisi riskini artırabilir 3.
- Sezaryen doğum 3. Sezaryenle doğan bebeklerde bağırsak bariyeri yeterince gelişemediği için besin alerjisi riski artabilir 3.
- Temizlik malzemeleri ve deterjanlar 3. Klor içeren temizlik malzemeleri, deri bariyerini bozarak alerji riskini artırabilir 3.
Besin alerjisi şüphesi durumunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: