Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hem çiğ hem de kavrulmuş kabak çekirdeği içi tüketilebilir, ancak her ikisinin de farklı faydaları ve özellikleri vardır:
- Çiğ kabak çekirdeği: İçindeki lipaz enzimleri sayesinde yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır 3. Ayrıca, faydalı yağlar içerir ve bu yağlar trans yağa dönüşmez 3.
- Kavrulmuş kabak çekirdeği: Kavrulması, besin değerinin bir kısmını kaybetmesine neden olur 23. Ancak, içeriğindeki antioksidan fenolik ve flavonoid bileşikler artar ve zararlı bakterilerin etkisi yok edilir 23. Ayrıca, kavrulmuş kabak çekirdeği daha çıtır ve lezzetli bir atıştırmalık olarak tercih edilir 5.
Sonuç olarak, sağlık açısından en faydalı olanı çiğ kabak çekirdeği olarak kabul edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: