• Buradasın

    Sürekli görevle atanan memur yolluk alır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, sürekli görevle atanan memur yolluk alır 13.
    6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 10. maddesine göre, yurt içinde görev yaparken başka bir memuriyet mahalline sürekli bir göreve atanan memur ve hizmetlilere, yeni görev yerlerine kadar sürekli görev yolluğu olarak yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masrafı ödenir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Görevlendirmede yolluk ödenir mi?
    Görevlendirmede yolluk ödenmesi durumu, görevlendirmenin türüne ve ilgili mevzuata göre değişiklik gösterebilir. Kurumlararası nakillerde memurun yeni görevine başlaması için yaptığı harcamalar, atandığı kurum tarafından karşılanır. Geçici görevlendirme durumunda ise, öğretim elemanları için yolluk ödemesi şu şekilde yapılır: - Kısa süreli görevlendirme (üç aya kadar) için yolluk, yükseköğretim kurumu hesabına gönderilmişse kurum bütçesinden, üniversite dışındaki bir kurum hesabına gönderilmişse ilgili kurumun bütçesinden ödenir. - Uzun süreli görevlendirme (üç aydan fazla) için yolluk, genel hükümler çerçevesinde ödenir.
    Görevlendirmede yolluk ödenir mi?
    Memuriyet mahalli dışında geçici görev yolluğu kimlere verilir?
    Memuriyet mahalli dışında geçici görev yolluğu, aşağıdaki kişilere verilir: 1. 2547 sayılı Kanunun 39. maddesi uyarınca bilimsel toplantılara katılan öğretim elemanları, yolluklu görevlendirmelerde Yönetim Kurulu kararı ve Rektör onayı ile. 2. İdari işler için geçici görevlendirmelerde, Rektör onayı ile idari personel. 3. 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre, bir göreve vekaleten veya geçici olarak başka bir yere gönderilen memur ve hizmetlilere. Geçici görev yolluğu, personelin memuriyet mahalli dışındaki zorunlu giderlerine karşılık olarak ödenir.
    Memuriyet mahalli dışında geçici görev yolluğu kimlere verilir?
    Yolluk kimlere verilir memur?
    Yolluk, memurlara aşağıdaki durumlarda verilir: 1. Görevlendirme: Bir görevin ifası amacıyla geçici veya sürekli olarak görev yerinden ayrıldıklarında. 2. Yeni göreve atama: Memurların başka bir yere naklen atanmaları halinde. 3. İzin: Memura aylıksız izin verildiğinde. Yolluk miktarı, memurun ek göstergesine ve derecesine göre belirlenir ve her yıl Bütçe Kanunu ile yayımlanan cetvellere göre hesaplanır.
    Yolluk kimlere verilir memur?
    Sürekli görev Yolluğu hangi dereceden hesaplanır?
    Sürekli görev yolluğu, memurun kazanılmış hak aylığına esas aylık derece/kademesi üzerinden hesaplanır.
    Sürekli görev Yolluğu hangi dereceden hesaplanır?