Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konut tapusu, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre işyeri olarak kullanılmak istendiğinde, binada bulunan tüm kat maliklerinin onayının alınması veya yönetim planında o bağımsız bölümün işyeri olarak kullanılabileceğine dair ibare bulunması gerekmektedir 124.
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesinde, tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino gibi eğlence ve toplantı yerleri ile fırın, lokanta gibi gıda ve beslenme yerlerinin ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabileceği belirtilmektedir 135.
Avukat, mühendis, mimar, muhasebe büroları gibi bazı meslek grupları için yönetim planında aksine bir hüküm bulunmadıkça meskenlerde büro açılabileceği kabul edilmektedir 23. 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ana gayrimenkulün mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde, kat maliklerinin izni ve benzeri şartlar aranmaksızın serbest muhasebeci mali müşavirlik veya yeminli mali müşavirlik faaliyetlerinde bulunulabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: