• Buradasın

    İşyeri bildirgesi nasıl alınır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Gerekli Belgeleri Hazırlayın: İşverenin kimlik bilgileri, işyeri adres bilgileri, vergi levhası, işyeri bildirgesi ve faaliyet belgesi gibi belgeleri tamamlayın 12.
    2. e-SGK Sistemine Giriş Yapın: İşveren veya yetkili kişi, SGK'nın e-SGK sistemine e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapar 23.
    3. Tescil Başvurusunu Yapın: e-SGK sistemi üzerinden işyeri tescil başvurusunu gerçekleştirin, işyeri bilgilerini ve diğer gerekli bilgileri sisteme girin 12.
    4. Belgeleri Yükleyin: Gerekli belgeleri sisteme yükleyin veya elektronik ortamda yapılmayan başvurular için belgelerin SGK'ya elden teslim edilmesini sağlayın 1.
    5. Başvurunun Onaylanmasını Bekleyin: SGK, başvuruyu inceleyerek onaylar ve işyeri tescilini gerçekleştirir 1.
    İşyeri bildirgesi aynı gün içerisinde alınabilir, ancak en geç işçinin çalışmaya başlayacağı tarihe kadar verilmesi gerekmektedir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İş yeri açılış bildirgesi kaç gün içinde verilir?
    İş yeri açılış bildirgesi, işe başlama tarihinden itibaren on gün içinde ilgili vergi dairesine verilmelidir.
    İş yeri açılış bildirgesi kaç gün içinde verilir?
    E-bildirge ile SGK işe giriş nasıl yapılır?
    E-bildirge ile SGK işe giriş yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Kullanıcı Kodu ve Şifre Alma: SGK'ya başvurarak e-bildirge şifresi alınmalıdır. 2. SGK'nın Resmi Web Sitesine Giriş: https://ebildirge.sgk.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş yapılır. 3. Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Doldurma: Çalışanların prim ve hizmet bilgileri girilir. 4. Bildirgenin Onaylanması ve Gönderilmesi: Belge eksiksiz doldurulduktan sonra onaylanarak SGK'ya gönderilir. Ek Bilgiler: - İşe giriş bildirgesi, çalışanın işe başlamadan önce en geç bir gün önce verilmelidir. - Geç bildirim veya yanlış beyan durumunda işverene idari para cezaları uygulanır.
    E-bildirge ile SGK işe giriş nasıl yapılır?
    İşe başlama bildirimi yapılmazsa ne olur?
    İşe başlama bildirimi yapılmazsa, işveren idari para cezası ile karşı karşıya kalır. Diğer olası sonuçlar: - Çalışanın sosyal güvence kapsamına alınması ve sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi engellenir. - İşçinin işsizlik maaşı gibi haklardan yararlanabilmesi mümkün olmaz.
    İşe başlama bildirimi yapılmazsa ne olur?
    E-devlet üzerinden işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    E-devlet üzerinden işyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Alternatif olarak, işyeri bildirgesi (4-a lı sigortalı çalıştırılanlar yönünden) için doğrudan şu adımları takip edebilirsiniz: 1. turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet platformunu açın. 2. Sisteme giriş yaptıktan sonra Kurumlar bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu'nu seçin. 3. "İşyeri Bildirgesi" hizmetini seçerek gerekli bilgileri doldurun ve başvuruyu tamamlayın.
    E-devlet üzerinden işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    E-devletten işe giriş bildirgesi nasıl alınır?
    E-devlet üzerinden işe giriş bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na giriş yapın: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK hizmetleri menüsüne gidin: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet dökümü görüntüleme veya barkodlu belge oluşturma: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Buradan işe giriş bildirgenizi görüntüleyebilir ya da "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyasını cihazınıza indirebilirsiniz. Önemli not: İşe giriş bildirgesinin en geç, çalışanın işe başlama tarihinden bir gün önce SGK'ya verilmesi gerekmektedir.
    E-devletten işe giriş bildirgesi nasıl alınır?
    4A işyeri bildirgesini kim verir?
    4A işyeri bildirgesini, sigortalı çalıştırmaya başlayan işveren vermek zorundadır.
    4A işyeri bildirgesini kim verir?
    İşe giriş bildirgesinde işyeri sicil numarası nerede yazar?
    İşe giriş bildirgesinde işyeri sicil numarası, işverenin SGK'ya yaptığı bildirimde yer alır.
    İşe giriş bildirgesinde işyeri sicil numarası nerede yazar?