• Buradasın

    İSG hangi kanuna tabi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na tabidir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    6331 İSG kaç kişi çalıştırmalı?

    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, farklı tehlike sınıflarındaki işyerlerinde çalıştırılması gereken iş güvenliği uzmanı sayıları şu şekildedir: 1. Az tehlikeli işyerlerinde: Her 1000 kişi için tam gün çalışacak en az 1 iş güvenliği uzmanı. 2. Tehlikeli işyerlerinde: Her 500 kişi için tam gün çalışacak en az 1 iş güvenliği uzmanı. 3. Çok tehlikeli işyerlerinde: Her 250 kişi için tam gün çalışacak en az 1 iş güvenliği uzmanı.

    6331 sayılı İSG kanunu değişti mi?

    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (İSG Kanunu) 1 Ocak 2025 itibarıyla değişmiştir. Daha önce beş kez ertelenen ilgili maddeler, bu tarihte tüm işyerlerinde yürürlüğe girmiştir.

    İSG dosyası içinde neler olmalı?

    İSG dosyası içinde olması gerekenler şunlardır: 1. İSG-Katip Sözleşmeleri: İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli ile yapılan sözleşmelerin ıslak imzalı kopyaları. 2. Yıllık Çalışma Planı: Yıl boyunca yapılacak iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin planı. 3. Yıllık Değerlendirme Raporu: İşyerindeki İSG performansının değerlendirilmesi raporu. 4. Tespit ve Öneri Defteri: İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından yapılan tespit ve tavsiyelerin yazıldığı defter. 5. Risk Değerlendirme Raporu: İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne uygun hazırlanmış rapor. 6. Acil Durum Belgeleri: Acil durum planı, acil durum ekip bilgileri ve tahliye planları gibi belgeler. 7. Kurul Toplantı Tutanakları: İş sağlığı ve güvenliği kurulu toplantı tutanakları. 8. İş Kazası Kayıtları: İşyerinde gerçekleşen iş kazaları ve meslek hastalıkları raporları. 9. Eğitim Planı ve Kayıtları: Yıl boyunca planlanan İSG eğitimlerinin planı ve katılım formları. 10. Sağlık Raporları: Çalışanların sağlık tetkikleri ve işe giriş/periyodik sağlık raporları. Bu belgeler, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetiminin etkin bir şekilde yürütülmesi için gereklidir.

    İSG açılımı nedir?

    İSG kısaltmasının açılımı "İş Sağlığı ve Güvenliği"dir.

    İSG eğitimi hangi mevzuat kapsamında?

    İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bu kanuna dayanarak çıkarılan "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında düzenlenmektedir.

    İSG ilkeleri kaça ayrılır?

    İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) ilkeleri genel olarak 10 temel ilke olarak ayrılır: 1. Tehlikeli hareket ve tehlikeli durumların önlenmesi. 2. Özellikle tehlikeli hareketler üzerinde yoğunlaşılması. 3. Kazayı hafif atlatmak yerine, kazayı meydana getiren sebeplerin ortadan kaldırılması. 4. İş güvenliği ile ilgili çalışmalara üst düzey yöneticilerin katılması. 5. Formen, ustabaşı ve benzeri ilk kademe yöneticilerin kazalardan korunmada en önde gelen personel olması. 6. İş güvenliği çalışmalarına yön veren insani duyguların yanında, iki mali faktörün olması. 7. Kazalardan korunma yöntemleri ile üretim, maliyet ve kalite kontrolü metotlarının benzerlik ve paralellik arz etmesi. 8. İş güvenliği ile ilgili kurallara ve alınacak tedbirlere uyumun sağlanması. 9. Sürekli iyileştirme. 10. Eğitim ve sağlık hizmetleri.

    İSG kamu kurumlarında hangi sınıf?

    Kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği (İSG) uzmanları, C, B ve A sınıfı olarak sınıflandırılmaktadır. - C sınıfı: Az tehlikeli işyerlerinde görev yapabilir. - B sınıfı: Tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde çalışabilir. - A sınıfı: Çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli tüm işyerlerinde görev yapabilir.