• Buradasın

    Ek 1 madde sözleşmeli personel ne zaman yürürlüğe girdi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Ek 1. maddesi, 12 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kimler sözleşmeli personel olabilir?

    Sözleşmeli personel olabilmek için aşağıdaki genel şartlar aranmaktadır: 1. TC vatandaşı olmak. 2. Belirli suçlardan ceza almamış olmak. 3. Kamudan yasaklı olmamak. 4. KPSS'den en az 70 puan almış olmak. Ayrıca, pozisyona göre değişebilen yabancı dil, eğitim seviyesi, deneyim gibi özel şartlar da bulunmaktadır. Hangi kurumlar sözleşmeli personel alımı yapar? Her yıl sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler sonucunda çıkan karara göre, kamu kuruluşları yıl içerisinde alacakları sözleşmeli personel sayısını belirler ve ilanlar açarak başvuruları kabul ederler.

    Sözleşmeli personel son bir yıl şartı nedir?

    Sözleşmeli personelin kadroya geçebilmesi için son bir yıl şartı, aday memurluk süresi olarak belirlenmiştir. Bu süre, sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecinde tamamlanması gereken zorunlu bir aşamadır.

    4/B sözleşmeli personelin hakları nelerdir?

    4/B sözleşmeli personelin hakları şunlardır: 1. Yıllık İzin: Yıllık izin, mazeret izni ve doğum izni gibi temel haklardan yararlanabilirler. 2. Sosyal Güvence: SGK kapsamında sigortalı olarak çalışırlar. 3. Çalışma Süreleri: Görev tanımına bağlı olarak belirlenmiş çalışma saatleri bulunur. 4. Ücret Tespiti: Pozisyon unvanı, eğitim düzeyi ve hizmet süresi dikkate alınarak ücret belirlenir. 5. Geçici Görevlendirme: Görev yeri dışında geçici olarak görevlendirildiklerinde gündelik ve yol giderleri ödenir. 6. İş Sözleşmesi Feshi: Belirli şartlar altında, işveren veya çalışan tarafından sözleşme feshedilebilir.

    3+1 sözleşmeli personel ne demek?

    "3+1 sözleşmeli personel" ifadesi, iki farklı bağlamda kullanılabilir: 1. Eğitim Sektörü: Sözleşmeli öğretmenlik programında, öğretmenlerin ilk üç yılını sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, dördüncü yılda kadrolu öğretmen statüsüne geçme hakkını ifade eder. 2. Kamu Personeli: Kamuda kadroya geçiş sürecinde, sözleşmeli personelin 3 yıl çalıştıktan sonra 1 yıl aday memurluk süresi ile kadroya geçmesini ifade eder.

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre sözleşmeli personel çalıştırma esasları nelerdir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre sözleşmeli personel çalıştırma esasları şunlardır: 1. Kalkınma Planı ve Yıllık Programlar: Sözleşmeli personel, kalkınma planı ve yıllık programlarda yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için çalıştırılır. 2. Özel Meslek Bilgisi ve İhtisas: Çalıştırılacak personelin, işin gerektirdiği özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına sahip olması gerekir. 3. Bakanlar Kurulu Kararı: Sözleşmeli personel pozisyonları, kurumun teklifi üzerine Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın görüşleri alınarak Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir. 4. Mali Yılla Sınırlı Çalışma: Sözleşmeli personel, mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılır. 5. İşçi Sayılmaması: Sözleşmeli personel, işçi statüsünde sayılmaz.

    657 sayılı kanunun 4-B maddesi kapsamında sözleşmeli personel ne demek?

    657 sayılı kanunun 4-B maddesi kapsamında sözleşmeli personel, kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde çalıştırılan personeldir. Bu personel, memur değildir ve işçi statüsünde de sayılmazlar.

    4/B sözleşmeli personel yönetmeliği değişti mi?

    4/B sözleşmeli personel yönetmeliği 8 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan genelgeyle güncellenmiştir. Bu genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre, sözleşmeli pozisyonda görev yapan personelin yer değişikliği işlemleri düzenlenmiştir.