• Buradasın

    657 sonrası memur ne iş yapar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurlar, genel olarak kamu hizmetlerinin yürütülmesi için çeşitli görevlerde bulunurlar 12. Bu görevler arasında:
    • Asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa etmek 12. Bu, devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerinde genel idare esaslarına göre yürütülen işleri kapsar 12.
    • Araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim işleri 24. Kurumlarda bu tür işlerde görevli ve yetkili olanlar da memur sayılır 24.
    Ayrıca, memurlar resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı devlet memurları kanununa göre memurluğa alınma şartları nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurluğa alınma şartları şunlardır: 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 2. 18 yaşını tamamlamış olmak (bir meslek veya sanat okulunu bitirenler için en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve kazai rüşt kararı almak şartıyla). 3. En az lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak (kadronun niteliğine göre değişiklik gösterebilir). 4. KPSS sınavından ilgili puanı almak. 5. Askerlik görevini tamamlamış olmak veya muaf olmak (erkek adaylar için). 6. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 7. Belirli suçlardan hüküm giymemiş olmak ve görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 8. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması. Ayrıca, bazı istisnai durumlarda KPSS şartı aranmaksızın atama yapılabilen istisnai memurluk pozisyonları da bulunmaktadır.
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre memurluğa alınma şartları nelerdir?
    657 sayılı devlet memuru kanununa göre hangi memurlar genel idare hizmetleri sınıfına girer?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre genel idare hizmetleri sınıfına giren memurlar, mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenlerdir. Bu sınıfa ayrıca, yukarıdaki tanımlar dışındaki kurumlarda genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim gibi işlerde görevli ve yetkili olanlar da dahildir.
    657 sayılı devlet memuru kanununa göre hangi memurlar genel idare hizmetleri sınıfına girer?
    657 sayılı devlet memurları kanunu hangi yönetmeliklere tabidir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, aşağıdaki yönetmeliklere tabidir: 1. Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik. 2. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik. 3. Asli Devlet Memurluğuna Atananların Yemin Merasimi Yönetmeliği.
    657 sayılı devlet memurları kanunu hangi yönetmeliklere tabidir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 4. madde nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesi, kamu hizmetlerinin yürütülme şekillerini belirler ve şu istihdam türlerini kapsar: 1. Memurlar: Genel idare esaslarına göre asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa eden görevliler. 2. Sözleşmeli Personel: Özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç duyulan geçici işlerde sözleşme ile çalıştırılanlar. 3. Geçici Personel: Amirlerin verdiği görevleri yerine getiren ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumlu olanlar. 4. İşçiler: Kamu hizmetlerinin işçiler eliyle gördürülmesi.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 4. madde nedir?
    657 devlet memurlarına hangi haklar verilmiştir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarına verilen bazı haklar şunlardır: 1. Uygulamayı İsteme Hakkı: Memurlar, kanun ve yönetmeliklerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını isteme hakkına sahiptirler. 2. Güvenlik Hakkı: Memurların, kanunlarda yazılı haller dışında memurluklarına son verilemez ve aylıkları ile diğer hakları ellerinden alınamaz. 3. Emeklilik Hakkı: Memurların, özel kanununda yazılı belirli şartlar içinde emeklilik hakları vardır. 4. Çekilme Hakkı: Memurlar, kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler. 5. Müracaat, Şikayet ve Dava Açma Hakkı: Memurlar, kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat ve şikayet etme, ayrıca dava açma hakkına sahiptirler. 6. Sendika Kurma Hakkı: Memurlar, Anayasada ve özel kanununda belirtilen hükümler uyarınca sendikalar ve üst kuruluşlar kurabilir ve bunlara üye olabilirler. 7. İzin Hakkı: Memurlar, kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler.
    657 devlet memurlarına hangi haklar verilmiştir?
    657'ye tabi memurlar hangi işleri yapamaz?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, memurlar aşağıdaki işleri yapamazlar: 1. Ticaret ve esnaflık: Memurlar, tacirlik ve esnaflık yapamaz, ticarethane, iş yeri, ofis, büro açamazlar. 2. Şirket ortaklığı: Hiçbir şirkete ortak olamazlar ve hisse payı satın alamazlar. 3. Ticari vekil unvanı: Ticari vekil olarak çalışamazlar. 4. Kooperatif üyeliği: Yapı, kalkınma ve kooperatif gibi birliklere üye olamazlar. 5. Hediye kabulü: Menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmeleri yasaktır. Bu yasaklara uymayan memurlar, kademe durdurma cezası gibi çeşitli cezalarla karşılaşabilirler.
    657'ye tabi memurlar hangi işleri yapamaz?
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre hangi hallerde memur çekilmiş sayılır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memur, aşağıdaki hallerde çekilmiş sayılır: 1. Kesintisiz 10 gün devamsızlık: Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde. 2. Ücretsiz izin sonrası iş başı yapmama: Ücretsiz izin süresinin bitiminden sonra 10 gün içinde görevine dönmemesi durumunda. 3. Nakil işlemi sonrası işe başlamama: Nakil işleminin gerçekleştirilmesinin ardından 15 gün içinde yeni görev yerinde işe başlamaması durumunda. 4. Yurtdışı görevinden dönmeme: Yurtdışı görevinin bitmesinin ardından 10 gün içinde görevine dönmemesi halinde. Bu hallerde memur, yazılı müracaat yapmadan da çekilmiş sayılmış olur.
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre hangi hallerde memur çekilmiş sayılır?