• Buradasın

    657 Devlet Memurları Kanunu 44 ve 45 maddeleri arasındaki fark nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 44. ve 45. maddeleri arasındaki fark şu şekildedir:
    • Madde 44: Çalışma yaş hadlerini düzenler ve bu madde yürürlükten kaldırılmıştır 23.
    • Madde 45: Hiçbir memurun sınıfının dışında veya sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecede çalıştırılamayacağını belirtir 13. Ayrıca, derece yükselmesi için gerekli nitelikleri haiz memur bulunmaması halinde, belirli koşullar altında daha alt derecelerden memur atanabileceğini düzenler 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı devlet memurları kanunu değişti mi?
    Evet, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerden bazıları şunlardır: Sözleşmeli Personelin Kademe İlerlemesi: 7433 sayılı Kanun çerçevesinde sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenlere, disiplin cezası almadan geçirilen sürelerin de kademe ilerlemesinde dikkate alınması imkanı tanınmıştır. Uluslararası Görevlendirmeler: Kamu görevlileri, uluslararası kuruluşlara ya da kamu sermayeli kuruluşlarca yurtdışına görevlendirildiklerinde, memur olan eşlerine 3 yıla kadar aylıksız izin verilebilmesi düzenlenmiştir. Ek Göstergeler: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatına ait bazı devlet memuru kadrolarının ek göstergeleri, diğer kamu kurumlarındaki emsallerinin faydalandığı ek göstergelerle eşitlenmiştir. Bakan Müşavirleri: Bakanlıklarda, bakana danışmanlık yapmak üzere bakan müşavirleri atanabilmesi imkanı getirilmiştir.
    657 sayılı devlet memurları kanunu değişti mi?
    657 Devlet Memurları Kanunu kaç bölümden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dört bölümden oluşur: 1. Genel Hükümler. 2. Ödevler ve Sorumluluklar. 3. Genel Haklar. 4. Hizmet Şartları ve Şekilleri.
    657 Devlet Memurları Kanunu kaç bölümden oluşur?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre hangi mevzuat daha önceliklidir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre, bu kanunun öngördüğü yönetmelikler daha önceliklidir. Bu yönetmelikler, Cumhurbaşkanı tarafından yürürlüğe konulur.
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre hangi mevzuat daha önceliklidir?
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre fazla çalışma ücreti hangi hallerde ödenir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre fazla çalışma ücreti, aşağıdaki hallerde ödenir: 1. Görevin kanun ile belirli bir süre içinde bitirilmesinin zorunlu bulunması. 2. İnsan, hayvan ve bitkilerle ilgili hastalıklar, arızalar ile tabii afetler gibi olağanüstü hallerin oluşu (bu hallerin devam süresince). 3. İş Kanununa tabi olarak işçi çalıştıran kurumlarca hizmetin gereği olarak işçi ile birlikte çalışma saatleri ve günü dışında çalışmanın zorunlu bulunması. 4. Görevin gereği olarak çalışma saatlerini aşması zorunlu olan işlerde çalışılması. Ayrıca, merkezi yönetim bütçe kanunu ve eki K cetvelinde fazla mesai ücretinin ödenmesine dair hüküm bulunması ve 375 sayılı KHK hükümleri kapsamında Cumhurbaşkanı tarafından her yıl özel karar alınması gibi özel durumlar da fazla mesai ücretinin ödenmesini sağlar.
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre fazla çalışma ücreti hangi hallerde ödenir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 117 maddeden oluşur.
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları şunlardır: 1. Sadakat Ödevi: Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına sadakatle bağlı kalmak ve bu kanunları sadakatle uygulamak zorundadırlar. 2. Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık: Memurlar, siyasi partilere üye olamazlar ve siyasi amaçlı davranışlarda bulunamazlar. 3. Davranış ve İşbirliği: Memurlar, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. 4. Amirin Emrine Uyma: Memurlar, amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmek zorundadırlar ve bu görevlerin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar. 5. Kişisel Sorumluluk: Memurlar, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek, kendilerine teslim edilen devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar. 6. Resmi Belge ve Gereçlerin Kullanımı: Memurlar, resmi belge, araç ve gereçleri yetki verilen mahaller dışına çıkaramazlar ve özel işlerinde kullanamazlar.
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu soruları nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili bazı sorular şunlardır: 1. Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı: Devlet memurlarının kamu hizmetlerini aksatacak şekilde memurluktan birlikte çekilmeleri veya görevlerine gelmemeleri yasaktır. 2. Grev yasağı: Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri ve propaganda yapmaları yasaktır. 3. Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı: Memurlar, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz veya ticari faaliyetlerde bulunamazlar. 4. Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı: Devlet memurlarının doğrudan veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında menfaat sağlamaları yasaktır. 5. Gizli bilgileri açıklama yasağı: Memurların, görevleri gereği edindikleri gizli bilgileri yetkili bakanın yazılı izni olmadıkça açıklamaları yasaktır. 6. Yıllık izin süresi: Hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yıllık izin süresi 20 gündür, hizmeti on yıldan fazla olanlar için ise 30 gündür.
    657 sayılı devlet memurları kanunu soruları nelerdir?