Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İneklerin kesimi, uzman kasaplar tarafından hijyenik koşullarda gerçekleştirilir 3.
Kesim işlemi şu şekilde yapılır:
- Hazırlık: Kesim yapılacak alanın temiz ve geniş olmasına dikkat edilir 4.
- Hayvanın sabitlenmesi: İneğin gözleri bağlanır ve üçgen bir düzende sol arka bacak, sağ ön bacak ve sağ arka bacak arasından geçen bir ip ile basit bir palanga yapılır 4.
- Kesim: Sağlam ve keskin bir bıçak ile tek vuruşta ineğin boynu kesilir 4.
- İşleme devam: Gerekli kesim işlemleri tamamlandıktan sonra inek yüzülür, iç organları çıkarılır ve et kısmı elde edilir 4.
Kesim işlemi sırasında hijyenik koşullara, doğru ekipman kullanımına ve hayvanın stres ve travmadan uzak tutulmasına dikkat edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: