Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnekte kesim işlemi genellikle şu adımları içerir:
- Uyuşturma: İnek, bayıltılmak üzere uyuşturulur 14. Bu, hayvanın acısını en aza indirmek için yapılır 3.
- Kan kaybı: Uyuşturulan inek, arka ayaklarından bir taşıma bandına asılır ve boyundaki şah damarı kesilerek kan boşaltılır 1. Kan, yem veya ilaç üretiminde kullanılmak üzere toplanır 1.
- Derisi yüzülme: Kanama işlemi tamamlandıktan sonra ineğin derisi, derisinin yüzülmesi adı verilen bir işlemle çıkarılır 1.
- İç çıkarma: Karın boşluğu açılarak iç organları (kalp, akciğerler, karaciğer, böbrekler, bağırsaklar ve üreme organları) çıkarılır 1.
- Parçalama: Karkas, merkezden ikiye ayrılarak daha kolay işlenmesi sağlanır 1.
- İleri işleme: Yan parçalar, kırpma, kesme ve paketleme gibi işlemlere tabi tutulur 1.
Bu süreç, hijyenik koşullarda ve profesyonel kasaplar tarafından gerçekleştirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: