• Buradasın

    İnekler neden kesilirken bayıltılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İnekler kesilirken bayıltılır çünkü bu yöntem, hayvanların kesim sırasındaki savunma hareketlerini ve acı çekmelerini azaltmak amacıyla uygulanır 34.
    Bayıltma işlemi, hayvanların beynine zarar vererek bilinçlerini kaybetmelerini sağlar ve böylece kesim daha insancıl bir şekilde gerçekleştirilir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İnekte kesim nasıl yapılır?

    İnekte kesim işlemi genellikle şu adımları içerir: 1. Uyuşturma: İnek, bayıltılmak üzere uyuşturulur. 2. Kan kaybı: Uyuşturulan inek, arka ayaklarından bir taşıma bandına asılır ve boyundaki şah damarı kesilerek kan boşaltılır. 3. Derisi yüzülme: Kanama işlemi tamamlandıktan sonra ineğin derisi, derisinin yüzülmesi adı verilen bir işlemle çıkarılır. 4. İç çıkarma: Karın boşluğu açılarak iç organları (kalp, akciğerler, karaciğer, böbrekler, bağırsaklar ve üreme organları) çıkarılır. 5. Parçalama: Karkas, merkezden ikiye ayrılarak daha kolay işlenmesi sağlanır. 6. İleri işleme: Yan parçalar, kırpma, kesme ve paketleme gibi işlemlere tabi tutulur. Bu süreç, hijyenik koşullarda ve profesyonel kasaplar tarafından gerçekleştirilmelidir.

    İnekler neden kesime gönderilir?

    İnekler, sütçü sığır işletmelerinde üç ana nedenle kesime gönderilir: 1. Meme körelmesi: İneklerin memelerinin işlevini kaybetmesi. 2. Kısır kalma: İneklerin üreme yeteneklerini yitirmeleri. 3. Tedavisi mümkün olmayan topallık: İneklerin ayak ve bacaklarında iyileştirilemeyen rahatsızlıklar olması. Ayrıca, ekonomik nedenler de ineklerin kesime gönderilmesine yol açabilir; üreticiler artan maliyetler ve düşük süt fiyatları nedeniyle zarar ettiklerinde hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalabilirler.