Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Stabilizatör çeşitli endüstrilerde ürünlerin kalitesini ve stabilitesini korumak için kullanılan bir maddedir 12. Başlıca işlevleri şunlardır:
- Ürün stabilitesini sağlamak 1. Sıcaklık, ışık, nem gibi dış faktörler nedeniyle ürünlerin bozulmasını engeller 1.
- Yapısal bütünlüğü korumak 1. Emülgatörler ve jelleştiriciler gibi stabilizatörler, ürünlerin dokusunu ve yapısını koruyarak katı ve sıvı bileşenlerin homojen bir şekilde karışmasını sağlar 12.
- Raf ömrünü uzatmak 12. Gıda ürünlerinin bozulmasını geciktirerek taze ve kullanılabilir kalmalarını sağlar 1.
- Kimyasal reaksiyonları engellemek 1. Oksidasyon, asidifikasyon veya fermantasyon gibi bozulmalara karşı koruma sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: