Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve gıdaların raf ömrü, ürünün türüne, üretim yöntemine ve saklama koşullarına bağlı olarak 1 ila 5 yıl arasında değişir 3.
- Asidik gıdalar: Domates salçası gibi asidik ürünler, uygun koşullarda saklandığında birkaç yıl dayanabilir 5.
- Düşük asitli gıdalar: Konserve mısır veya bezelye gibi düşük asitli ürünlerin raf ömrü daha kısadır 5.
- Hayvansal protein içeren konserveler: Ton balığı gibi ürünler, kapağı açılmadığı takdirde son tüketim tarihinden sonraki 2-5 yıl dayanabilir 12.
- Ev yapımı konserveler: Uygun şekilde yapıldığında 1-2 yıl dayanabilir, ancak ticari ürünlere göre daha kısa raf ömrüne sahiptir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: