Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konserve yiyeceklerin dayanma süresi, türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir:
- Ev yapımı konserveler: Malzemelere ve üretim koşullarına bağlı olmakla birlikte, ortalama 3 ila 9 ay dayanır 12.
- Konserve mısır: Serin ve kuru bir yerde saklandığında 3,5-4 yıl raf ömrüne sahiptir 2.
- Konserve ton balığı: Kapağı açılmadığı takdirde, son tüketim tarihinden sonraki 2-5 yıl dayanabilir 2.
- Asitli gıdalar (domates, salatalık, meyve): Genellikle 2-3 yıl saklanabilir 3.
- Düşük asitli gıdalar (et ve sebze): 1-2 yıl raf ömrüne sahiptir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: