• Buradasın

    Döner ve pide salonu hangi Nace kodudur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Döner ve pide salonu faaliyetleri, NACE Rev.2-Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflamasına göre 56.10.06 NACE koduna sahiptir 123. Bu kod, "Döner, lahmacun ve pidecilik (içli pide (kıymalı, peynirli vb.)) faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)" anlamına gelir 123.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lahmacun pidecilik hangi NACE kodu?

    Lahmacun ve pidecilik (içli pide (kıymalı, peynirli vb.)) faaliyeti, 56.10.22 NACE koduna sahiptir. Bu kod, "Lahmacun ve pidecilik (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)" anlamına gelir.

    Az tehlikeli iş yeri NACE kodları nelerdir?

    Az tehlikeli iş yerlerine ait bazı NACE kodları: 10.39.05: Dondurulmuş veya kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı. 10.39.06: Leblebi imalatı ile kavrulmuş çekirdek, yerfıstığı vb. üretimi. 10.39.07: Susamın işlenmesi ve tahin imalatı. 10.41.01: Ayçiçek yağı imalatı. 10.82.03: Sürülerek yenebilen kakaolu ürünlerin imalatı. 10.83.01: Çay ürünleri imalatı. 10.85.01: Hazır yemek imalatı. 14.14.03: Gecelik, sabahlık, pijama, bornoz ve ropdöşambır imalatı. 47.29.90: Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda diğer gıda ürünlerinin perakende ticareti. NACE kodları, iş yerlerinin tehlike sınıflarını belirlemek için kullanılır; az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak sınıflandırılır.

    Hangi sektör hangi NACE kodu?

    Hangi sektörün hangi NACE koduna sahip olduğuna dair güncel listeye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: ticaret.gov.tr. bilgi.atso.org.tr. ito.org.tr. izto.org.tr. ikas.com.

    Pidecilik ne iş yapar NACE?

    Pidecilik NACE kodu 56.10.06'dır ve bu kod, "Döner, lahmacun ve pidecilik faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)" işini ifade eder. Pideci, pide imal ederek satan kişidir. Pidecinin bazı görev ve sorumlulukları şunlardır: Çalışma ortamını hijyen kurallarına uygun olacak şekilde düzenlemek; Pide hamurunu yoğurup, pideler için kullanılacak hamurların gramajını ayarlamak; Yapılacak pide çeşidine göre hamur açmak; Kullanılan araç-gereçlerin temizliğini ve hijyenini sağlamak; Talep edilen pide çeşidine göre hamurun üzerine pide harcını yaymak; Fırını yakarak pidelerin pişimine uygun ısıya ulaşmasını sağlamak; Pişirilen pideleri uygun şekilde keserek servise hazır hale getirmek.

    Nace kodu açılımı ne demek?

    NACE kodu, "Nomenclature des Activités Économiques dans la Communauté Européenne" ifadesinin kısaltmasıdır ve Türkçe'de "Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflandırılması" anlamına gelir. NACE kodu, işletmelerin faaliyet alanlarını belirlemek için kullanılan ve Avrupa'da yaygın olarak kabul edilen bir sınıflandırma sistemidir.

    NACE kodları kaça ayrılır?

    NACE kodları, işyeri tehlike sınıflarına göre üç ana gruba ayrılır: 1. Az Tehlikeli. 2. Tehlikeli. 3. Çok Tehlikeli. Ayrıca, NACE kodları işletmelerin faaliyet gösterdikleri sektörlere göre de sınıflandırılabilir. Örneğin, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörü 01 NACE koduyla, gıda imalatı ve toptan ticaret sektörü 11 NACE koduyla, içecek imalatı sektörü ise 11.02 NACE koduyla tanımlanır. Türkiye'de NACE kodları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenmektedir.