Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pidecilik NACE kodu 56.10.06'dır ve bu kod, "Döner, lahmacun ve pidecilik faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)" işini ifade eder 5.
Pideci, pide imal ederek satan kişidir 3. Pideci görev ve sorumlulukları, çalışılan alana ve işveren firmanın çalışma prensiplerine göre değişkenlik gösterir 3.
Pidecinin bazı görev ve sorumlulukları şunlardır:
- Çalışma ortamını hijyen kurallarına uygun olacak şekilde düzenlemek 3;
- Pide hamurunu yoğurup, pideler için kullanılacak hamurların gramajını ayarlamak 3;
- Yapılacak pide çeşidine göre hamur açmak 3;
- Kullanılan araç-gereçlerin temizliğini ve hijyenini sağlamak 3;
- Talep edilen pide çeşidine göre hamurun üzerine pide harcını yaymak 3;
- Fırını yakarak pidelerin pişimine uygun ısıya ulaşmasını sağlamak 3;
- Pişirilen pideleri uygun şekilde keserek servise hazır hale getirmek 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: