Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde un kurdu üretimi için gerekli ortam şu şekilde olmalıdır:
- Üretim kutusu: Plastik, cam veya ahşap kutular kullanılabilir, ancak plastik kapaklı veya cama cam yapıdaki akvaryum benzeri kutular önerilir 14. Kutunun derinliği en az 5-10 cm olmalıdır 1.
- Yataklık: Buğday unu, mısır unu, yulaf, kuru maya, kuş yemi karışımları veya özel vitamin-mineral katkılı yataklıklar kullanılabilir 14. Yataklık derinliği en az 3-4 cm olmalıdır 1.
- Besin kaynağı: Patates, salatalık, elma, havuç ve marul gibi dilimlenmiş sebze ve meyveler kullanılabilir 14.
- Sıcaklık ve nem: Sıcaklık 21-27°C arasında, nem oranı ise %50-70 arasında olmalıdır 13.
- Işık: Un kurtları ışıktan hoşlanmaz, bu nedenle karanlık bir ortam sağlanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: