Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un kurdunun en hızlı şekilde üretilmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Üretim Kutusu: Plastik, cam veya ahşap bir üretim kutusu kullanılmalıdır 12. Kutunun derinliği en az 5-10 cm olmalı ve sıkı bir kapak bağlantısına sahip olmalıdır 1.
- Kültür Temini: Güvenilir bir satıcıdan ergin un kurdu böcek kültürü temin edilmelidir 12.
- Beslenme Yatağı: Mısır unu, kepek, kabuksuz kuş yemi gibi tahılların karışımından oluşan bir yataklık hazırlanmalıdır 12. Beyaz un kullanılmamalıdır, çünkü çabuk bozulur ve besleyiciliği düşüktür 12.
- Sıcaklık ve Nem: Üretim kutusunun sıcaklığı 21-24 °C, nem oranı ise %50-70 arasında olmalıdır 1.
- Havalandırma: Üretim kutusunun üzerinde havalandırma kapakçıkları olmalı veya iğne yardımıyla havalandırma delikleri açılmalıdır 1.
- Günlük Kontrol: Üretim kutusu günlük olarak kontrol edilmeli, sebze ve meyveler ertesi gün değiştirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: