Buradasın
Uygun saklanma koşullarında olsa bile 1 süre sonra besinlerde ekşime küflenme olabilmektedir açıklayan 1 deneye göre hangisi olamaz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uygun saklanma koşullarında bile besinlerde ekşime ve küflenmenin hangi deneye göre mümkün olamayacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, besinlerde küflenmenin ve ekşimenin bazı nedenleri şunlardır:
- Nem 14. Yüksek nem seviyeleri, besinlerin küflenmesinin ana nedenlerinden biridir 14.
- Sıcaklık 14. Sıcak ortamlarda küf büyümesi hızlanır 14.
- Beslenme kaynakları 1. Organik maddeler, özellikle nişasta ve şeker içeren yiyecekler, küf büyümesini kolaylaştırır 1.
- Işık 1. Gölgeli alanlarda ışık, bazı küf türlerinin büyümesini hızlandırabilir 1.
- Zaman 2. Besinler, satın alındıktan sonra uygun şekilde tüketilmezse bozulabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: