Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıdaların dışarıda kalabileceği süre, gıdanın türüne ve saklama koşullarına bağlı olarak değişir.
- Pişmiş yemekler: İki saat içinde buzdolabına kaldırılmalıdır 3. Buzdolabında 3-4 gün saklanabilir 35.
- Et ve et ürünleri: Kırmızı veya beyaz etler 3-4 gün, sakatat 24 saat, tavuk eti 1-2 gün, balık 1-2 gün saklanabilir 135.
- Meyve ve sebzeler: Çilek tezgahta 1-2 gün, buzdolabında 5-7 gün saklanabilir 1.
- Süt ve süt ürünleri: Yoğurt tezgahta birkaç saat, buzdolabında 2-3 hafta saklanabilir 1.
Gıdaların bozulmadığından emin olmak için, şüpheli durumlarda (şüpheli ambalaj, anormal kokular, küf varlığı) tüketmekten kaçınılmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: