Şeker pancarının en verimli olduğu yerler, Türkiye'de İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'dir. İç Anadolu Bölgesi: İlkbaharda konvansiyonel kırkikindi yağışları ve karasal iklimin etkisiyle yazların sıcak ve kurak geçmesi, şeker pancarının doğal olarak yetişmesine olanak tanır. Ege Bölgesi: Afyon, Uşak, Denizli, İzmir, Aydın gibi illerde şeker pancarı yetiştirilir. Doğu Anadolu Bölgesi: Kars, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Malatya gibi illerde, hayvancılık ve istihdamın geliştirilmesi amacıyla şeker pancarı yetiştirilir. Şeker pancarı ayrıca Marmara Bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi'nde de yetiştirilir, ancak verim İç Anadolu Bölgesi'ne göre daha düşüktür.