Buradasın
Şeker pancarı tarlası nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker pancarı tarlasının olması gerekenler:
- Toprak Hazırlığı: Derin gevşetilmiş toprak tercih edilir 13. Sonbahar sürümü, taban gübresinin karıştırılması ve yabancı otların yok edilmesi için yapılmalıdır 1.
- Ekim: Mart ortasından itibaren, toprak 5-7 °C sıcaklığa ulaştığında yapılır 1. Tohumlar, 45 cm sıra arası ve 2-4 cm toprak derinliğine ekilir 15.
- Sulama: Bitkilerin su gereksinmesine göre, özellikle pancarlar 8-10 yapraklı döneme gelince sulamaya başlanmalıdır 14. Toplam su ihtiyacı 700-800 mm'dir 4.
- Gübreleme: Azot, fosfor ve potasyum gibi ana besin maddeleri ile gübreleme yapılmalıdır 13. Fosforlu gübrenin 2/3'ü ve potasyumun tamamı sonbaharda sürümden önce verilmelidir 1.
- Hasat: İç Anadolu bölgesinde ekimden 180-185 gün sonra pancar hasat olgunluğuna gelir 1. Makine veya elle hasat yapılabilir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: