Buradasın
Polifenoller ve flavonoidler nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polifenoller, sebze ve meyve başta olmak üzere bitkisel gıdalarda doğal olarak bulunan mikro besinler ve bileşiklerdir 2. Flavonoidler, tüm polifenollerin yaklaşık %60’ını oluşturan bir polifenol türüdür 2.
Polifenollerin bazı faydaları:
- Antioksidan görevi görerek serbest radikalleri etkisiz hale getirebilir 25.
- Kan şekeri seviyelerini düşürebilir 25.
- Kalp sağlığını destekleyebilir 25.
- Bağışıklık sistemini güçlendirebilir 25.
Flavonoidlerin bazı türleri:
- Flavonoller 3. Kuersetin ve kaempferol gibi bileşikler içerir 3.
- Flavonlar 3. İltihap karşıtı etkileri ile bilinir 3.
- İzoflavonlar 3. Soya fasulyesi ve diğer baklagillerde bulunur 3.
- Antosiyaninler 3. Meyve ve sebzelere parlak kırmızı, mavi ve mor renklerini verir 3.
Flavonoidler ve polifenoller açısından zengin bazı besinler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: