Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polifenol değeri, zeytin çeşidine göre değişiklik gösterebilir ve genellikle erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarında en yüksek seviyededir 35. Ancak, zamanla polifenol seviyeleri azalır; bir yıl sonra, orijinal sıkım tarihindeki polifenol miktarının %40-50'sine düşer 5.
Avrupa Birliği’nde, polifenol seviyesi 250’nin üzerinde olan zeytinyağları, sağlık faydası sağlayan zeytinyağı olarak sınıflandırılmaktadır 5.
Polifenol içeren diğer yağlar şunlardır:
- saf sızma zeytinyağı 2;
- Endonezya mutfağına özgü fermente soya fasulyesinden yapılan tempeh 2;
- kırmızı şarap 2.
Yağların polifenol içeriğini kesin olarak öğrenmek için ürün etiketini kontrol etmek veya üretici ile iletişime geçmek en doğru yaklaşım olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: