Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fenolik bileşikler, bir veya daha fazla sayıda hidroksil grubunun bağlanmış olduğu bir benzen halkası içeren bileşiklerdir 12.
Başlıca fenolik bileşik türleri:
Bazı fenolik bileşikler:
- Kateşinler 5.
- Antosiyanidinler 5.
- Flavonoller 5.
- Flavanonlar 5.
- Proantosiyanidinler (löykoantosiyanidinler) 5.
Fenolik bileşiklerin bazı işlevleri:
- Gıdalarda acılık ve burukluk gibi tat unsurlarının oluşumunda rol alırlar 12.
- Meyve ve sebzelerin sarı, sarı-esmer, kırmızı-mavi tonlardaki renklerinin oluşmasını sağlarlar 12.
- Antioksidan, antimikrobiyal ve antimutajen etkiler gösterirler 15.
Fenolik bileşikler, bitkisel kaynaklı besinlerin lezzet ve rengine etki eden önemli bir madde grubudur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: