Buradasın
Peroksit ve serbest yağ asidi tayini neden yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peroksit ve serbest yağ asidi tayini, yağların kalite kontrolünü sağlamak ve bazı önemli parametreleri belirlemek için yapılır:
- Peroksit Tayini: Yağların acılaşıp acılaşmadığını tespit etmek için yapılır 12. Bu analiz, yağların ekstraksiyonları veya depolanmaları sırasında oksijen, sıcaklık, nem gibi etkenlerle bozulup bozulmadığını gösterir 13.
- Serbest Yağ Asidi Tayini: Yağlardaki serbest yağ asitlerinin miktarını belirlemek için yapılır 24. Bu, yağın saflığını, tazeliğini ve yemeklik veya rafinajlık olup olmadığını anlamada kritik bir kriterdir 4. Ayrıca, serbest yağ asidi miktarı fazla ise yağın tağşiş edildiği de anlaşılabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: