Buradasın
Peroksit ve serbest yağ asidi tayini neden yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peroksit ve serbest yağ asidi tayinlerinin yapılma nedenleri şunlardır:
- Peroksit Tayini:
- Yağın tazelik ve kalite kontrolü 4. Düşük peroksit değeri, yağın taze olduğunu, yüksek değer ise yağın oksitlenmeye başladığını ve bozulduğunu gösterir 4.
- Oksidatif ransidite tespiti 4. Bu bozulma sürecini izlemek ve önlemek için peroksit değeri tayini yapılır 4.
- Raf ömrü tespiti 4. Yüksek peroksit değeri, ürünün raf ömrünün azaldığını gösterir 4.
- Gıda güvenliği ve sağlık 4. Oksitlenmiş yağlar, sağlık açısından zararlı olabilir 4.
- Serbest Yağ Asidi Tayini:
- Kalite indeksi 1. Serbest yağ asitliği, yağ için önemli bir kalite indeksidir ve raf ömrü takip parametresi olarak kullanılır 1.
- Tağşiş tespiti 3. Serbest yağ asidi miktarı fazla ise yağ bozulmuş veya tağşiş edilmiştir 3.
- Nötralizasyon işlemi 1. Ham yağın nötralizasyon işleminde ne kadar kostik ile muamele edilmesi gerektiğini belirlemek için serbest asit miktarı ölçülür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: