Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peroksit analizi, çeşitli alanlarda oksidasyon ve bozulma derecesini belirlemek için yapılır:
- Gıda Endüstrisi: Yağların ve yağ içeren gıdaların tazelik durumunu kontrol etmek için peroksit değeri tayini yapılır 12. Yüksek peroksit değeri, yağın oksitlenmeye başladığını ve bozulduğunu gösterir 1.
- Kalite Kontrolü: Yağın kalite parametrelerini değerlendirmek ve raf ömrünü tespit etmek amacıyla peroksit analizi yapılır 2.
- Sağlık Güvenliği: Oksitlenmiş yağların sağlık açısından zararlı olabileceği için, özellikle kızartma yağları ve bitkisel yağlarda peroksit değeri tayini yapılarak tüketici sağlığı korunur 1.
- Kimyasal İşlemler: Deodorizasyon işleminin etkinliğini değerlendirmek ve oksidasyon derecesi hakkında bilgi sahibi olmak için peroksit analizi uygulanır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: