Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maya ve bakteriler farklı şekillerde sınıflandırılır:
Mayalar:
- Biyolojik Sınıflandırma: Mayalar, mantar familyasına dahil tek hücreli suşlar olarak sınıflandırılır 13.
- Kullanım Alanlarına Göre: Gıda endüstrisinde ekmek, bira, şarap ve diğer fermente gıdaların üretiminde kullanılan Saccharomyces cerevisiae ve Brettanomyces gibi türler olarak sınıflandırılır 3.
Bakteriler:
- Şekillerine Göre: Mikroskobik incelemeyle belirlenen şekillerine göre dört gruba ayrılır: yuvarlak bakteriler, çubuk bakteriler, virgül bakteriler ve spiral bakteriler 2.
- Beslenme Şekline Göre: Ototrof ve heterotrof bakteriler olarak ikiye ayrılır 2. Ototrof bakteriler kendi besinlerini üretirken, heterotrof bakteriler besinlerini başka canlıların ürettikleri maddelerden karşılar 2.
- Oksijen İhtiyacına Göre: Zorunlu aerobik, zorunlu anaerobik, geçici anaerobik ve geçici aerobik bakteriler olarak sınıflandırılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: