Buradasın
Kjeldahl yöntemi ile protein tayini nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kjeldahl yöntemi ile protein tayini üç aşamada gerçekleştirilir:
- Yakma (Yaş Oksidasyon) 123. Azot içeren örnek, derişik sülfürik asit (H2SO4) ile yüksek sıcaklıkta yakılır 123. Bu süreçte, karbonlu maddeler karbondioksite, hidrojenler suya, hidrojene bağlı azot ise amonyum sülfat (NH4)2SO4 haline dönüşür 123.
- Damıtma 123. Elde edilen NH4)2SO4, sodyum hidroksit (NaOH) kullanılarak serbest amonyak (NH3) formuna dönüştürülür ve bu amonyak, damıtma yoluyla ayarlı bir asit çözeltisi içinde tutulur 123.
- Titrasyon 123. Nötrleşmeyen fazla asit miktarı, ayarlı bir bazla titre edilerek toplam azot miktarı belirlenir ve bu değer, bir faktörle çarpılarak protein miktarına dönüştürülür 123.
Kjeldahl yönteminin avantajları:
Dezavantajları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: