Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Protein kalitesini ölçmek için kullanılan bazı yöntemler şunlardır:
- Biyolojik Değer (BV) 14. Alınan proteinin vücutta tutulan ve atılan miktarlarının saptanmasıyla ölçülür 1.
- Protein Sindirilebilirliği Düzeltilmiş Amino Asit Skoru (PDCAAS) 34. Bir gıdanın protein kalitesini değerlendirmede kullanılan bu yöntem, esansiyel aminoasitlerin toplam protein oranına göre dışkı üzerinden değerlendirilmesini içerir 3.
- Vazgeçilmez Amino Asit Skoru (DIAAS) 34. Proteinlerin emilim oranına ince bağırsağı terkettikleri anda bakar 4.
- Protein Verimlilik Oranı (PER) 13. Büyümekte olan hayvanlarda her bir gram protein alımının her bir ağırlık kazanımına etkisini ölçer 1.
- Net Protein Kullanımı (NPU) 13. Emilen nitrojenin birikiminden farklı olarak besin nitrojen birikimini ölçer 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: