Ar-Ge mutfağı, profesyonel mutfaklarda kullanılan ileri teknoloji tekniklerini uygulamak, takip etmek ve geliştirmek amacıyla kurulmalıdır. Ar-Ge mutfağının özellikleri: Donanım: Sous-vide ve likit nitrojen gibi yöntemlerle farklı doku ve formlar oluşturmayı sağlayan son teknoloji ekipmanlara sahip olmalıdır. Faaliyetler: Geleneksel pişirme ve hazırlama yöntemlerini yarının mutfaklarına adapte etmeli, global gastronomi trendlerini deneyimlemeli ve uygulamalıdır. Hizmetler: Mutfak ekipmanlarının denenmesi ve raporlanması, reçete geliştirilmesi, rakip analizleri, tadım testleri ve hem yazılı hem de görsel içerik sağlanması gibi hizmetler sunmalıdır. Ayrıca, Ar-Ge mutfağında, yeni ürünler için fikir geliştirme, doğru lezzet ve sunum tasarımı, menüye ekleme gibi süreçler de yürütülmelidir.