Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Moleküler mutfak şefleri, yemeklerin hazırlanırken yaşadığı fiziksel ve kimyasal süreçleri takip eden ve bu bilgileri yaratıcı yemekler hazırlamak için kullanan şeflerdir 12.
Yaptıkları bazı işler:
- Alternatif malzemelerle yepyeni tarifler oluşturmak 1.
- Köpük, jel, sıvı azot ve vakumla pişirme gibi yenilikçi teknikler kullanmak 2.
- Sferifikasyon yöntemiyle sıvıları küçük kürecikler haline getirmek 23.
- Karışımlardan yuvarlak topçuklar yapmak 14.
- Beş duyuyu harekete geçirecek şekilde, sadece tat alma değil, görme, koklama, dokunma ve işitme duyularıyla da yemek deneyimi sunmak 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: