Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Sektörel Haber Merkezi'nin Samsun Tekkeköy'deki meşhur Tekke Pidecisi'ni ziyaret ettiği bir röportaj formatındadır. Videoda mekanın sahibi ve ustası Şevki Bey ile görüşme yapılmaktadır.
- Videoda Şevki Bey'in 1983 yılında çırak olarak başladığı ekmek ve pide sektöründeki yolculuğu anlatılmaktadır. Kendisi Trabzonlu olan Şevki Bey, 1984'te lahmacun yapmaya başlamış ve daha sonra pide işine dönüş yapmıştır. Mekanda Samsun tekkeköy ekmeği, Trabzon pidesi ve künefe gibi lezzetler sunulmaktadır. Şevki Bey, katkı kullanmadan doğal malzemelerle üretim yaptıklarını ve kendilerine has ürünler geliştirdiklerini belirtmektedir.
- 00:14Tekke Pidecisi Ziyareti
- Sektörel haber merkezi programı, Samsun Tekkeköy'deki meşhur Tekke Pidecisi'ni ziyaret etmektedir.
- Mekanın sahibi Şevki Usta yanlarında bulunmaktadır.
- 00:48Şevki Ustanın Mesleğe Giriş Hikayesi
- Şevki Usta 1983 yılında okulu bıraktıktan sonra çırak olarak kendi fırınlarında bu mesleğe başladı ve kısa sürede usta oldu.
- Ekmek üretimi için doğal katkılar kullanmadan, makineye alışmadan kendileri üretiyorlar.
- Samsun Tekke ekmeği yapıyorlar ve ayrıca pide ve künefe de üretiyorlar.
- 01:45Pide ve Lahmacun İşine Giriş
- Şevki Usta kısa zamanda pide işine girdi ve 1984'te lahmacun yapmaya başladı.
- Gençlik yıllarında eve malzemeyi hazırlatıp lahmacun yapıyordu ve arkadaşları da ona katılıyordu.
- Mekanda kendileri yaptıkları malzemelerle kendilerine has ürünler sunuyorlar.
- 02:45Mekanın Lezzetleri
- Mekanda hem pide hem lahmacun sunuluyor.
- Sürmene pidesi ve Trabzon'un meşhur pidesi gibi farklı lezzetler mevcut.