Diyette turp tüketirken şu yöntemler uygulanabilir: Salatalar: Turp, küp küp doğranarak yeşil elma, kuru üzüm, yaban mersini ve kabak çekirdeği ile karıştırılıp zeytinyağı, limon ve nar ekşisi ile hazırlanan sos eklenerek salata yapılabilir. Dilimleme: Bir adet turp elma gibi dilimlenip tuz ve limon serpilerek çiğ tüketilebilir. Yemekler: Turp, yemeği yapılarak da tüketilebilir. Suyu: Bir bardak turp suyu çıkarmak için daha fazla turp tüketilebilir, bu da daha etkili bir kullanım sağlar. Turp, diyet yaparken ara öğün olarak da tercih edilebilir. Turp tüketirken, yüksek oksalat içeriği nedeniyle mineral kaybına yol açabileceği ve gaz yapıcı özelliği olduğu için dikkatli olunmalıdır.