Reflüye dokunan bazı yiyecekler şunlardır: 1. Asitli meyveler: Portakal, greyfurt, limon ve ekşi mandalina gibi meyveler. 2. Baharatlar: Acı yeşil biber, kırmızı biber ve karabiber içeren gıdalar. 3. Nane: Yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğini gevşeterek reflüyü tetikler. 4. Yağlı yiyecekler: Eski kaşar, fıstık, yağlı pirzola gibi çok yağlı gıdalar mide boşalımını geciktirir. 5. Alkol ve kafein: Kırmızı şarap, viski, konyak, kahve ve çay gibi içecekler reflüyü artırır. 6. Gazlı içecekler: Yemekle birlikte tüketildiğinde mide basıncını artırarak reflüyü tetikler. Bu yiyecekler, reflü semptomlarını kötüleştirebilir. Kesin bir teşhis ve tedavi için bir doktora danışmak önemlidir.