• Buradasın

    Piliç

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Piliç Topkapi neden yapılır?

    Piliç Topkapı yemeği, Osmanlı mutfağından esinlenerek geliştirilmiş bir yemektir. Yapılış amacı ise taze ve kaliteli piliç etlerini baharatlarla zenginleştirilmiş soslar eşliğinde sunarak lezzetli bir yemek ortaya çıkarmaktır.

    1 etlik piliç kaç kilo gelir?

    Etlik piliçler, yetiştirme koşullarına bağlı olarak genellikle 1,5 ila 2,5 kilogram arasında ağırlığa ulaşırlar.

    Piliç kanat çeşitleri nelerdir?

    Piliç kanat çeşitleri şunlardır: 1. Bütün Piliç Kanat: Pilicin gövdesinden ayrılmış bütün kanat kısmı. 2. Uçsuz Piliç Kanat: Bütün kanadın, ucu alındıktan sonra kalan kısmı. 3. Izgara Piliç Kanat: Uçsuz kanadın parça halindeki uç ve orta kısımları. 4. Piliç Kanat Ucu: Kanadın uç kısmı. 5. Kök Piliç Kanat: Üst kanadın gövdeye bağlı etli kısmından elde edilir. 6. Yaprak Piliç Kanat: Kanadın orta kısmı. 7. Piliç Kanat Pirzola: Üst kanadın etinin kemiğinden sıyrılarak pirzola haline getirilmesi ile elde edilen ürün.

    Piliç kavurma nasıl yapılır?

    Piliç kavurma tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet tavuk göğsü; 1 adet orta boy soğan; 1 adet orta boy domates; 1 adet yeşil dolmalık biber; 1 adet kırmızı dolmalık biber; 150 gram mantar; 150 gram brokoli; Kekik, tuz, kırmızı pul biber; 1 diş sarımsak; 100 gram tereyağı. Yapılışı: 1. Soğan, biber, mantar ve brokoliyi kuşbaşı doğrayın. 2. Tencerede tereyağını kavurun. 3. Tavukları kuşbaşı doğrayın ve tencerede iyice kavurarak pişirin. 4. Sebzeleri (domates hariç) tencereye ilave edin ve 10 dakika pişirin. 5. Domates ve baharatları da ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın. 6. Arzunuza göre, sade veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.