Guacamole, avokado ile yapılan bir Orta Amerika mezesidir. Malzemeler: - 2 olgun avokado; - 1 orta boy kırmızı soğan; - 1 tatlı kaşığı tane kişniş; - 1 adet jalepano biberi; - 1 adet domates; - 1 limon suyu; - 2 diş sarımsak; - 2 yemek kaşığı zeytinyağı; - Tuz, karabiber. Hazırlanışı: 1. Avokadolar soyulup çatalla kabaca ezilir. 2. Jalepano biberi çekirdeklerinden ayrılıp kırmızı soğanla beraber ince ince kıyılır ve ezilmiş avokadolara eklenir. 3. Kişniş havanda dövülür ve karışıma eklenir. 4. Dövülmüş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır. 5. Son olarak domates soyulup çekirdekleri çıkarılır ve küp küp doğranarak karışıma eklenir. 6. Kıtır ekmek ya da cips ile servis edilebilir.