• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›

    Hamur

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Laz böreği hamuruna ne konur?

    Laz böreği hamuruna un, süt, su, az miktarda tereyağı ve sıvı yağ, bir tutam tuz konur.
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Malzemeler
    • #TürkMutfağı
    5 kaynak

    Yuvarlamalık hamuruna ne kadar su konur?

    Yuvarlamalık hamuruna 3,5 su bardağı su eklenir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Kruvaşan hamuruna maya konur mu?

    Evet, kruvasan hamuruna maya konur. Kruvasan hamurunda genellikle taze maya veya kuru maya kullanılır.
    • #Gıda
    • #Tarif
    • #Hamur
    • #Maya
    5 kaynak

    Merdaneli hamur açma nasıl yapılır?

    Merdaneli hamur açma için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Hamurun Hazırlanması: Un, su, tuz ve maya ile yoğrulan hamurun dinlendirilmesi önemlidir. 2. Merdanenin Seçimi ve Kullanımı: Ahşap, seramik veya paslanmaz çelik gibi farklı malzemelerden yapılmış merdaneler kullanılabilir. 3. Hamurun Açılması: Merdaneyi bastırarak hamuru yuvarlak veya dikdörtgen şeklinde açmak gerekir. 4. Son İşlemler: Açılan hamur, üzerine istenilen malzemeler eklenerek şekillendirilebilir ve ardından pişirilebilir.
    • #Yemek
    • #Hamur
    • #Pişirme
    • #Tarif
    5 kaynak

    Lambala etli ekmek hamuru nasıl hazırlanır?

    Etli ekmek hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 3,5 - 4 su bardağı un; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Derin bir kaba unun bir kısmını alın. 2. Üzerine mayayı, suyu ve tuzu ekleyip yoğurun. 3. Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Bu tarif, Yemek.com editörünün hazırladığı etli ekmek tarifinden alınmıştır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak
    Geri
    36
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"dx2z0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Ft%2Fhamur%3Flr%3D213%26p%3D35%26ncrnd%3D33578","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1724159051755385648","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755385660968618-3203791397273409817-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-187-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dx2zw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"dx2z1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dx2zw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"dx2z2":{"state":{"tld":"com.tr","headerProps":{"header":"Hamur","homeUrl":"/yacevap"},"answersProps":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/rize/neyenir/laz-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Laz_b%C3%B6re%C4%9Fi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/laz-boregi-tarifi-nasil-yapilir-laz-boregi-malzemeleri-nelerdir-laz-boreginin-icinde-ne-var-7167474?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/laz-boregi-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.islamveihsan.com/laz-boregi-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/laz-boregi-hamuruna-ne-konur-2541506892","header":"Laz böreği hamuruna ne konur?","teaser":"Laz böreği hamuruna un, süt, su, az miktarda tereyağı ve sıvı yağ, bir tutam tuz konur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"#TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eliteco.com.tr/yufka-hamuruna-yag-konur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://erfood.com.tr/hamurun-icine-ne-konur/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://wxy.com.tr/acma-hamuruna-su-konur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://netadam.com.tr/yufka-hamuruna-ne-katilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://atilimsistem.com.tr/tag/kuru-yufka-hamuruna-ne-konur/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/yuvarlamalik-hamuruna-ne-kadar-su-konur-1594778207","header":"Yuvarlamalık hamuruna ne kadar su konur?","teaser":"Yuvarlamalık hamuruna 3,5 su bardağı su eklenir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ekmekkursu.com/post/kruvasan-hamuru-i%CC%87%C3%A7in-i%CC%87htiya%C3%A7-duydu%C4%9Funuz-malzemeler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/ozel-gunler/cay-saati-tarifleri/kruvasan?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.trbilgiler.com.tr/orjinal-kruvasan-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tutarkibu.com/kruvasan-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/kruvasan-hamuru-icin-gerekli-malzemeler-nelerdir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kruvasan-hamuruna-maya-konur-mu-147382768","header":"Kruvaşan hamuruna maya konur mu?","teaser":"Evet, kruvasan hamuruna maya konur. Kruvasan hamurunda genellikle taze maya veya kuru maya kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/maya","text":"#Maya"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/pogaca-tarifleri/acma-595393?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/acma/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/merdaneyle-hamur-acmak-icin-en-iyi-yontemler-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/merdane-ile-nasil-hamur-acilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/merdaneyle-hamur-acma-nasil-yapilir-puf-noktalari-neler.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/merdaneli-hamur-acma-nasil-yapilir-2617711945","header":"Merdaneli hamur açma nasıl yapılır?","teaser":"Merdaneli hamur açma için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Hamurun Hazırlanması: Un, su, tuz ve maya ile yoğrulan hamurun dinlendirilmesi önemlidir. 2. Merdanenin Seçimi ve Kullanımı: Ahşap, seramik veya paslanmaz çelik gibi farklı malzemelerden yapılmış merdaneler kullanılabilir. 3. Hamurun Açılması: Merdaneyi bastırarak hamuru yuvarlak veya dikdörtgen şeklinde açmak gerekir. 4. Son İşlemler: Açılan hamur, üzerine istenilen malzemeler eklenerek şekillendirilebilir ve ardından pişirilebilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/etli-ekmek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/etli-ekmegin-en-lezzetli-tarifi-etli-ekmek-nasil-yapilir/haber-998609?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/etli-ekmek-nasil-yapilir-etli-ekmek-tarifi-yapilisi-malzemeler-puf-noktalari-2292206?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/etli-ekmek-hamurunu-nasil-yapabilirim-hangi-malzemeler-gerekli.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemeksanat.com/geleneksel-etli-ekmek-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/lambala-etli-ekmek-hamuru-nasil-hazirlanir-3885981819","header":"Lambala etli ekmek hamuru nasıl hazırlanır?","teaser":"Etli ekmek hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 3,5 - 4 su bardağı un; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Derin bir kaba unun bir kısmını alın. 2. Üzerine mayayı, suyu ve tuzu ekleyip yoğurun. 3. Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamuru 30 dakika mayalandırın. Bu tarif, Yemek.com editörünün hazırladığı etli ekmek tarifinden alınmıştır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]}],"navigationProps":{"prevPage":"/yacevap/t/hamur?p=34","currentPage":35},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dx2zw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"tag"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"tag"},"dx2z3":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":false,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dx2zw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"dx2z4":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dx2zw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}