3-15-15 gübrenin dekara ne kadar atılması gerektiği, gübrenin kullanılacağı bitkiye ve uygulama yöntemine göre değişiklik gösterir: Buğday, arpa, ayçiçek, çeltik: 30-40 kg/da. Mısır, pamuk: 40-50 kg/da. Şeker pancarı, soğan, yer fıstığı: 40-50 kg/da. Karpuz, kavun, havuç, turp, çilek: 40-50 kg/da. Patates: 60-70 kg/da. Açık tarla sebzeleri: 30-40 kg/da. Sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçları: 1-4 kg/ağaç. Narenciye: 1-4 kg/ağaç. Zeytin: 1-4 kg/ağaç. Elma: 1-4 kg/ağaç. Üzüm (bağ): 30-40 kg/da. Muz: 50-60 kg/da. Fındık: 1-4 kg/ağaç. Gübre uygulama miktarı, toprak analizi sonuçlarına göre belirlenmelidir.